11. ENTREVISTA A NEGRI (2015)

Apunte Catalán
Universidad Universidad Pompeu Fabra (UPF)
Grado Publicidad y Relaciones Públicas - 1º curso
Asignatura Estructures Socials i Tendències Culturals
Año del apunte 2015
Páginas 2
Fecha de subida 26/03/2016
Descargas 10
Subido por

Descripción

Documental Entrevista a Negri

Vista previa del texto

Entrevista a Negri (2000) General Intelect ---> capacitat de ser conscients de les nostres capacitats i entendre les nostres habilitats.
    Sant Agustí Biopolítica Constituents ----> Les revolucions constituents són les grans revolucions. Constituir és inventar un ordre comú.
Detenció ----> L’estructura metropolitana és també una presó. L’estructura de la metròpolis és vertical en ordre (de dalt a baix). Però es un mètode condemnadament productiu.
Parlarà del capital econòmic... Els gratacels tenen una posició de vigilància que no s’ha de desestimar. Però sota hi ha una aparença de gran llibertat. Poder situar les classes en una zona de la ciutat diferent les converteix en productives.
  Exili ---> èxode no és exili.
Fàbriques ---> fàbriques fordistes (químiques, tèxtils, metal·lúrgiques...).Repressió al intentar escapar del control capitalista.
Intel·ligència col·lectiva de Marx.
El capital és intel·lecual o cognitiu. Valors afectius, tendencials...
 General intellect Cada cop més el treball clàssic d’un operador són substuits pel treball immaterial, això és per eines electròniques, voluntats d’innovació en producció, excloïen la capacitat i activitat humanes.
Hi ha dos fenòmens destacats al respecte: - Transformació del cervell com a eina Màquines convertides cada cop més humanes És possible que una massa que s’enfronti al general intellect.
Diferència entre general intellect i fàbrica social: - - Fàbrica social, és el que surt de la fàbrica tradicional (no necessita que les persones pensin i tinguin iniciativa), a aquest tipus de fàbrica que inclou tota la població i aquells que no sabien ni que treballaven es troba dins d’aquesta fàbrica social. Per exemple: el treball afectiu.
o Hem de reconèixer noves formes de treball com l’afectiu General intellect és un procés dins el propi procés capitalista.
Avui es necessari que ens comuniquem La societat sencera és productiva, és la nova manera de percebre la societat, que comença en el moment de crisi de la fàbrica tradicional.
El capital reprimeix la crítica dels treballadors, però si s’és espavilat, els treballadors m’estan dient que la fàbrica ja no és productiva d’aquesta manera, i es descobreix que la riquesa està escampada per la societat.
Substitueix el treball manual per un treball simbòlic Però que passaria si aquest procés l’impulsa la pròpia societat per entendre’s a ella mateixa? Passem de la fàbrica a la fàbrica social.
...