11.04.16 (2016)

Apunte Catalán
Universidad Universidad Pompeu Fabra (UPF)
Grado Traducción e Interpretación - 1º curso
Asignatura INFORMÀTICA G2
Año del apunte 2016
Páginas 1
Fecha de subida 14/04/2016
Descargas 2
Subido por

Descripción

Món digital, alfabetització digital, internet de les coses, programari.

Vista previa del texto

11.04.16 INTRODUCCIÓ: DISPOSITIUS I APLICACIONS - - - EL ‘MÓN DIGITAL’ Són tots aquells contextos en què la creació, distribució i tractament de la informació a través de les TIC formen part de les activitats econòmiques, socials i culturals.
ALFABETITZACIÓ DIGITAL  Procés d’aprenentatge que permet integrar les TIC a la nostra vida quotidiana.
L’INTERNET DE LES COSES Connexió a internet de diferents objectes de la vida quotidiana, especialment quan no es tracta d’ordinadors o telèfons. La televisió n’és un exemple (smartTV), però cada cop més també hi trobarem diferents electrodomèstics de la llar, cotes... que permeten intercanviar dades i informació.
Cada cop més es tendeix a integrar la tecnologia de manera que sigui fàcil d’utilitzar i intuïtiva i, per tant, més invisible.
DISPOSITIU DIGITAL  Màquina electrònica que rep i processa dades per a convertirlos en informació útil. Pot formar part d’altres màquines o ser independent. Ex: 2. PROGRAMARI Són aquells programes o aplicacions que ajuden a traduir el llenguatge que fan servir els ordinadors. Podem distingir dos: - - Sistemes operatius (SO)serveixen per a realitzar les funcionalitats bàsiques de l’ordinador, com desar arxius, fer servir el teclat o solucionar problemes. Normalment, vénen instal·lats per defecte. Podem distingir entre: o SO ordinadors: Windows, (mac) OS X, Linux, Ubuntu, Solaris...
o SO de dispositius mòbils: Android, IOS, Windows Mobile, Symbian...
Programes o aplicacions contràriament als SO, estan destinats a tasques específiques: missatgeria instantanea, edició de fotos...; poden ser lliures o de propietat; i gratuïts o de pagament.
La portabilitat és la capacitat dpun programa per executar-se en diferents plataformes (ex. En diversos SO). EX: aplicacions d’escriptori, aplicacions mòbils, aplicacions web.
La popularitat de les aplicacions mòbils (apps) prové de la seva varietat, accessibilitat i per l’aprofitament que fan de la mobilitat. Solen estar disponibles en botigues virtuals com Google Play.
...