Exercicis 9 i 10 (2009)

Apunte Español
Universidad Universidad Autónoma de Barcelona (UAB)
Grado Ciencias Ambientales - 1º curso
Asignatura Física
Año del apunte 2009
Páginas 2
Fecha de subida 25/05/2014
Descargas 0

Vista previa del texto

Problemes dirigits de Física per a Ciències Ambientals (La data límit per entregar aquests problemes és el 8 de maig) 9. Suposeu que tenim dues màquines tèrmiques en sèrie, de tal manera que el calor que desprèn la primera (que treballa entre dues fonts a 400ºK i a 350 ºK) és aprofitat per la segona (que treballa entre la font de 350 ºK i una tercera a 300 ºK) per tal d’obtenir un treball extra.
Suposant que les dues màquines treballen seguint un procés reversible, trobeu quin és el rendiment de cada una de les dues màquines per separat i quin és el rendiment total del sistema.
9 Problemes dirigits de Física per a Ciències Ambientals 10. Tenim una fàbrica operant en el nostre municipi que diu que emet a una hora concreta del matí 300 kg d’una substància a l’atmosfera a través d’una xemeneia situada a 20 metres d’alçada. Com que l’Ajuntament sospita que la fàbrica emet més del que declara, decideix instal·lar per sorpresa una estació de mesura a 40 metres del peu de la xemeneia, en un dia que no fa gens de vent. Després de fer la mesura, resulta que els aparells detecten una concentració màxima de 400 mg/m3, que és més del que caldria esperar.
a) Quina és la concentració màxima que caldria esperar? L’empresa es defensa dient que part d’aquesta contaminació que ha mesurat l’aparell prové d’una altra empresa veïna, que es troba a 80 metres d’on està l’aparell i que aproximadament a la mateixa hora ha emès 200 Kg de la mateixa substància amb una xemeneia situada també a 20 metres d’alçada.
b) Feu els càlculs per a verificar si el que diu l’empresa té sentit.
10 ...