Exemple de descripció (2015)

Apunte Catalán
Universidad Universidad de Barcelona (UB)
Grado Maestro en Educación Primaria - 1º curso
Asignatura Llengua Catalana
Año del apunte 2015
Páginas 1
Fecha de subida 23/03/2015
Descargas 6
Subido por

Vista previa del texto

Manifestació a Plaça Catalunya Avui, mentre caminava per Plaça Catalunya, en ple centre de Barcelona, veia passar unes 2000 persones, joves i vells, que s’estaven manifestant i cridaven com si se’ls hi anés la vida, en contra de la pujada del preu de les matrícules, la reducció de les beques, els retalls en educació pública i la LOMCE. Demanaven, per tant, un futur digne pels joves.
En l’ambient se sentia la força de la joventut i la unió de les seves veus que es tornaven més agudes com més forts eren els crits. Dalt d’un dels camions que guiaven lentament la vaga, es trobava un noi amb una barba que gairebé era tan llarga com la dels Reis Mags i repetia per activa i per passiva la frase “Després d’estudiar, volem treballar”.
A més, ressaltaven les samarretes grogues d’alguns grups de manifestants amb el missatge de “SOS Educació pública” així com també les samarretes vermelles dels treballadors de TV3 que també s’havien unit a la vaga per demostrar més força.
La manifestació ha sigut pacífica amb l’excepció de determinats moments als quals la ràbia i la fúria s’han apoderat dels estudiants que, cansats de la situació, han aprofitat per llençar petites pedres i ous podrits als bancs i al Parlament, mentre cridaven “Culpables” davant de les portes que romanien tancades.
La gent continuava carrer avall en direcció a Jaume I, deixant un rastre de brutícia al terra com si per allà hagués passat un huracà.
...