“DIGITAL SORYTELLING” AND “DIGITAL REPORTING” ARE NOT INTERCHANGEABLE (2016)

Resumen Catalán
Universidad Universidad Autónoma de Barcelona (UAB)
Grado Periodismo - 3º curso
Asignatura Gèneres i Formats Audiovisuals Multimèdia
Año del apunte 2016
Páginas 1
Fecha de subida 23/03/2016
Descargas 35
Subido por

Vista previa del texto

GÈNERES I FORMATS AU DIOVISUALS I MULTIMEDIA – MARIA LÓPEZ MOYA “DIGITAL SORYTELLING” AND “DIGITAL REPORTING” ARE NOT INTERCHANGEABLE – MU LIN La cobertura de notícies normalment té limitacions d’espai en la premsa, i només una sèrie de materials concrets se seleccionen per explicar els fets. En canvi la narració digital permet parlar directament amb els subjectes involucrats, utilitzant tots els materials.
Informació digital i narrativa digital no són intercanviables.
A premsa, per fer una bona narrativa, sovint només cap explicar la història d’un parell de persones per tractar d’explicar la història d’una comunitat. Això arriba a ser confús fins i tot per la comunitat mateixa. Seleccionant només un parell d’històries la gent és sent com si haguessin tergiversat els fets, com si durant dècades els mitjans no els haguessin representat.
La narrativa digital, doncs, al no estar subjecte a limitacions d’espais, permet mostrar totes les històries possibles, en canvi, la informació digital és la similar a la de la premsa, que mostra unes històries concretes per mostrar una situació general.
...