Introducció a la química ambiental (2016)

Apunte Catalán
Universidad Universidad de Girona (UdG)
Grado Biología + Ciencias Ambientales - 2º curso
Asignatura Química ambiental
Año del apunte 2016
Páginas 2
Fecha de subida 16/04/2016
Descargas 6
Subido por

Vista previa del texto

Umukie Bosch Altimiras Química Ambiental Introducció INTRODUCCIÓ Els essers humans han explotat els recursos del planeta (minerals, aigua, combustible fòssils, boscos,..) amb l’objectiu de prosperar. Això ha generat una degradació ambiental com la contaminació d’aigües, de sòl,...
Els canvis culturals estan relacionats amb el medi ambient. Han augmentat l’impacte sobre el medi ambient. Suposa una evolució en l’home, però un impacte ambiental.
Impacte = Població X Riquesa X Tecnologia Als últims cent anys, se la pot considerar una turmenta ambiental...
Problemes: -Reducció de boscos -Expansió de deserts -Erosió de sòls -L’atmosfera s’escalfa -!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Què fem per crear aquests impactes??? Albert Einstein: Si la humanitat vol sobreviure necessitem un canvi totalment nou de pensament.
Hem de ser conscients de la forma que consumim, generem recursos,...
No totes les nostres activitats són sostenibles. El comportament individual afecte. Ens hem de conscienciar per saber què fem i com ho fem.
La degradació ambiental és un problema present i mundial. S’ha decidit reduir la contaminació a aigua i aire, disminuir els residus i !!!!!!!!!!!!!!!!! El 1970 Apareix la química ambiental. Per solucionar els problemes que tenien lloc. Es relaciona amb els fenòmens ambientals i pretén conservar i augmentar la qualitat. S’ha de detectar i explicar el fenomen, s’ha de soluciona i s’han de trobar vies perquè no tornin a ocórrer.
1987 Nacions Unides. Informe Brundtland, “Nuestro futuro común”. Desenvolupament sostenible: S’ha de se conscient de les necessitats que tenim però pensar que darrere ve gent i que ha de poder-les cobrir també.
“Sostenibilidad o Sustentibilidad”: Minimitzar residus i vigilar amb els recursos naturals que s’utilitzen.
1990 Química verda: Processos que redueixin els residus i com a producte final, obtinguin quelcom amb un impacte ambiental mínim.
**La naturalesa és el nostre mirall, ens servirà per fer una química, biomimètica, l’hem d’imitar.** Tots ens hem d’ambientalitzar. La química verda és una química sostenible. Pretén reduir els residus, reduir els consum de recursos o utilitzar els renovables i reduir el consum d’energia.
Principis química verda (POWER POINT) 1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
Prevenir residus Dissenyar productes i compostos segurs Síntesis químiques més segures Matèries primes renovables Catalitzadors Evitar derivats químics Maximitzar l’economia anatòmica Estudia l’origen, les reaccions, el transport, els afectes i el destí des les espècies químiques en els medis aquàtics, terrestres i aeris com l’afecte de la tecnologia.
Les reaccions al laboratori es poden controlar millor els factors.
S’ha de conèixer però la química a nivell molecular. S’ha d’identificar i interpretar.
...