Informe pràctica 5 Torn (sessió 2) (2015)

Pràctica Catalán
Universidad Universidad Politécnica de Cataluña (UPC)
Grado Ingeniería en Sistemas y Tecnología naval - 1º curso
Asignatura Tecnologia naval i mecánica
Profesor J.
Año del apunte 2015
Páginas 3
Fecha de subida 25/10/2017
Descargas 0
Subido por

Vista previa del texto

Cognoms: Cortés Pujadas Data: 31/03/2016 Nom: Ivan DNI: 48026365 L Assignatura: Tecnologia Naval i Mecànica Quadrim.:Primavera Titulació: GESTN Nº Fulls: INFORME DE PRÀCTIQUES Pràctica número: 5 Nom de la pràctica: Torn (sessió 2) Grup i número assignat: A 12 Pràctica realitzada individualment: Si Numeració del grup: Cognoms: Cortés Pujadas Data: 31/03/2016 Nom: Ivan DNI: 48026365 L Assignatura: Tecnologia Naval i Mecànica Quadrim.:Primavera Titulació: GESTN Nº Fulls: INFORME DE PRÀCTIQUES 1. Objectiu de la pràctica L’objectiu d’aquesta pràctica és mecanitzar un pern a un torn i així aprendre el funcionament de a maquinaria .
2. Màquines i eines utilitzades Les eines que s’han utilitzat per realitzar la pràctica han estat el marbre de verificació, gramil amb punta de traçar, regle vertical i peu de rei.
Per fer la mecanització de la peça hem utilitzat el torn. El torn està format per un seguit de parts:   Bancada: serveix per fer de suport a les altres unitats del torn. A la seva part superior porta unes guies per les que es desplaça el contrapunt i el carro principal.
Capçal fixe: conté els engranatges o politges que impulsen la peça de treball.
Inclou el motor, el sector de velocitat i el sector d’avanç. També serveix de suport de la peça de treball.
 Contrapunt: el contrapunt és l’element que s’utilitza per servir de suport i poder col·locar les peces que son tornades entre punts, així com altres elements tals com portabroques o broca per fer forats al centre dels eixos. Aquest contrapunt pot moure’s i fixar-se en diverses posicions al llarg de la bancada.
 Carro portàtil: consta del carro principal, que produeix els moviments de l’eina en direcció axial; i del carro transversal, que es desplaça transversalment sobre el carro principal en direcció radial. En los torns hi ha també un carro superior orientable, format a la vegada per tres peces: la base, el charriot i la torreta portaeines. La seva base està recolzada sobre una plataforma giratòria per orientar-lo en qualsevol direcció.
 Capçal giratori: la seva funció consisteix en subjectar la peça a mecanitzar.
Hi ha varis tipus, como el de quatre mordaces o l’universal, majoritàriament empleat en el taller mecànic, al igual que hi ha de sis mordaces.
Cognoms: Cortés Pujadas Data: 31/03/2016 Nom: Ivan DNI: 48026365 L Assignatura: Tecnologia Naval i Mecànica Quadrim.:Primavera Titulació: GESTN Nº Fulls: INFORME DE PRÀCTIQUES 3. Descripció de la pràctica Primerament s’aplanen les bases del cilindre d’acer de 35mm de diàmetre ja que la serra deixa irregularitats en la peça. Tot seguit es fa una incisió en el centre del cilindre de tal manera que el contrapunt pugui encaixar amb més facilitat.
Fet això es fa una marca amb el gramil i la punta de traçar a 22mm de l’extrem contrari al forat. Tot seguit s’ajusta la peça al torn i es fan passades de 1 mm, que corresponen a 10 marques de la roda, fina a la marca.
D’aquesta manera es passa tantes vegades com facin falta fins que s’aconsegueix un diàmetre de 20mm. Amb el peu de rei es mesura el diàmetre de la peça per assegurar-se que és l’adequat al plànol donat en el dossier de pràctiques.
En la segona sessió de la pràctica hem fet la part central, i el cap. A partir del canvi de nivell marquem 18mm i 12mm des del final de la peça. D’aquesta manera reduïm el diàmetre de la part central fins a 16mm.
Per fer el cap vam rebaixar-lo fins a 23mm.
4. Mesures de seguretat Les mesures de seguretat que vam prendre van estar la utilització de guants, ulleres i bata. A part d’aquestes mesures, el torn disposa de unes mesures de seguretat pròpies així com una pantalla per evitar que saltin els residus restants i un pedal per aturar la màquina en cas d’emergència.
...

Tags: