Tema 6. Pràctica de la glucèmia (2016)

Apunte Catalán
Universidad Universidad Autónoma de Barcelona (UAB)
Grado Fisioterapia - 1º curso
Asignatura Fisiologia II
Año del apunte 2016
Páginas 2
Fecha de subida 16/04/2016
Descargas 51
Subido por

Vista previa del texto

Pedro Larín TEMA 6. PRÀCTICA DE LA GLUCÈMIA  La glucèmia es regula mitjançant la insulina i el glucagó Una corba de glucèmia és una càrrega de glucosa. La practica que hem realitzat consisteix en: Procediment 1. Punxar-se 2. En l’interval des de que t’has punxat fins als 5 min prendre’s una solució de 200 ml de glucosa.
3. Als 30 min de la primera punxada punxar-se un altre cop.
4. Punxar-se al min 60 des de la primera punxada observant que la glucosa en sang ha augmentat considerablement degut a la solució que ens hem begut.
5. Punxar-se al min 90 de de la primera punxada 6. Fer la última punxada passades 1 hora i mitja de la primera punxada.
7. Anotar totes les dades a un full, per poder realitzar una gràfica.
Resultats - Si ens punxem i obtenim una glucèmia major a 120; al cap d’una setmana ens tornem a punxar i tornem a obtenir una glucèmia major a 120 vol dir que tenim diabetis del tipus 1.
- Si a la última punxada obtenim una glucèmia major a la primera punxada vol dir que tenim diabetis del tipus 2. Sempre i quan els valors siguin majors a 120,130.
- Si la corba no és com una muntanya, vol dir que hem fet l’augment i la baixada en l’interval de temps en el qual no ens hem punxat.
- Si la última punxada ens surt més alta que la penúltima vol dir que hem fet una descàrrega tant gran d’insulina que s’han disparat les alarmes i el glucagó ha actuat.
...