Pràctica 2 (2015)

Trabajo Español
Universidad Universidad Politécnica de Cataluña (UPC)
Grado Ingeniería Telemática - 3º curso
Asignatura DAT
Año del apunte 2015
Páginas 8
Fecha de subida 01/04/2016
Descargas 5
Subido por

Vista previa del texto

Pràctica 2 CGI en C amb gestió de sessió i base de dades Marc Peig Alejandro Muelas Alejandro Muelas Marc Peig L’objectiu de aquesta practica es la creació de un CGI que funciona com a una sala de chat. Els usuaris podran identificar-se amb un username i un password, i un cop hagin fet això podran enviar missatges a la resta de usuaris, llegir els missatges que han rebut de altres usuaris i esborrar-los. Quan vulguin marxar, tindran la opció de tancar la sessió.
Per aixo farem servir el llenguatge C, i usarem unes llibreries donades que permeten l'administració d’una estructura de fitxers locals com a base de dades.
1. index.html Aquesta es la primera pagina que es presenta al usuari. Conte algunes capçaleres descriptives, un fons de pantalla i un formulari de inici de sessió que enviara el missatge POST al nostre CGI.
Alejandro Muelas Marc Peig Te el seguent aspecte: 2. prac2.cgi Aquest es el codi en C del CGI que es cridara quan el usuari realitzi qualsevol acció POST, tant a la pagina “index.html” com a la pagina generada per la funció “page” del CGI. Esta estructurat en diverses funcions.
Main La funció encarregada de processar la petició POST i comprovar que sigui valida.
Despres, crida la funció “process”.
Alejandro Muelas Marc Peig Process La funció encarregada de evaluar quin tipus de petició ha realitzat el usuari i cridar la funció corresponent.
Login La funció encarregada de comprovar que hi ha sessió activa, i en cas contrari gestionar l’inici de sessió, la comprovació de nom de usuari i contrasenya.
Alejandro Muelas Marc Peig Send La funció que es crida quan el usuari ha enviat un missatge. S’encarrega de afegir el missatge a la base de dades amb els paràmetres corresponents.
Delete La funció que es crida quan el usuari esborra un missatge. L’elimina de la base de dades.
Alejandro Muelas Marc Peig Logout La funció que s’encarrega de la desconnexió de l’usuari. Elimina la sessió activa i redirigeix al usuari a la pagina “index.html”.
Alejandro Muelas Marc Peig Page Aquesta funció es crida al final de qualsevol de les accions que hagi realitzat el usuari (excepte una petició “logout”). Es l’encarregada de generar el codi HTML de la interfície de la sala de chat, amb els missatges que ha rebut l’usuari i els diferents formularis que li permeten realitzar altres peticions (send, delete, logout).
Alejandro Muelas Marc Peig Aquest es un exemple de una pagina HTML que genera la funció page.
Pagines de error Son pagines HTML basiques que es mostren al usuari quan ha realitzat alguna accio no permesa, com enviar un missatge sense tenir sessió activa o introduir un password incorrecte a la hora de fer login. Son les seguents:      Invalid_action.html Invalid_request.html Password_incorrect.html Password_missing.html User_incorrect.html Base de dades La base de dades, que gestionem amb una llibreria donada per l’enunciat de la practica, consisteix de les seguents taules i atributs.
 Contador o Contador  Messages o Index o Sender o Receiver o Date o Message  Sessions o Session o Username  Users o Username o Password ...