COMENTARIO DE TEXTO CULTURA POLITICA (2015)

Ejercicio Español
Universidad Universidad de Girona (UdG)
Grado Criminología - 1º curso
Asignatura Introducción a la Ciencia Política
Año del apunte 2015
Páginas 2
Fecha de subida 20/02/2015
Descargas 1
Subido por

Vista previa del texto

INTRODUCCIÓ A LA CIÈNCIA POLÍTICA PRÀCTIQUES COMENTARI DE TEXT 1 LA CULTURA POLÍTICA 1.-Quines són les idees més importants del text? Aquest text és un estudi sobre la cultura política de la democràcia i les estructures i processos socials que la sostenen, és a dir, al intercanvi d’informació, a la forma d’enfrontar-se als conflictes, a la manera com es prenen les decisions, etc.
Primerament, ens parla una mica sobre la cultura política mundial, el seu principal problema i les dificultats d’aplicar aquesta cultura dels països democràtics a les nacions més joves. Ens fa referència també a la cultura cívica o democràtica que va sorgir com una forma de canvi cultural, econòmic y humà, basada en la comunicació i la persuasió i que permetia el canvi alhora que el moderava.
Una de les idees principals d’aquest text són els tipus de cultura política ja sigui d’una societat o d’una nació. Podem trobar la cultura política parroquial, la cultura política de súbdit i la de participació, La primera d’aquestes es produeix quan la freqüència d’orientació (aspectes internalitzats d’objectes i relacions), s’aproxima a zero. Hi pertanyen les societats africanes i no hi ha rols polítics especialitzats (lideratge, cap de la tribu o clan...).
El segon tipus, la cultura política de súbdit, en aquesta cultura el súbdit té consciència de l’existència d’una autoritat superior i la relació entre ells és una relació passiva.
La cultura política de participació és aquella en que els membres de la societat tendeixen a estar orientats cap als aspectes input (inferiors) i output (superiors) del sistema polític.
Podem trobar també la cultura parroquial de súbdit, la de súbdit –participant, la de parroquial –participant. Aquestes no són tant importants o habituals com les explicades anteriorment.
Finalment, com a conclusió d’aquest text sobre la cultura política, deixen sense contestar la pregunta de fins a quin punt continua vivint l’experiència d’un país en els records i sentiments de la població, en quina forma, quins són els elements portadors dels records de la població i quina és la seva intensitat.
2.-Com definiries la cultura política? Podem definir el concepte de cultura política com un conjunt de creences i valors, com ara personalitat o temperament, que fan referència a la comprensió de quina forma la població organitza i processa les seves creences sobre la seva societat i entorn polític.
...