Tema 9 (2016)

Apunte Catalán
Universidad Universidad Pompeu Fabra (UPF)
Grado Ciencias políticas y de la Administración - 1º curso
Asignatura Introducció a l'Administració Pública
Año del apunte 2016
Páginas 3
Fecha de subida 17/06/2017
Descargas 0
Subido por

Vista previa del texto

Júlia Mumany Pesarrodona 1 Tema 9 : LA FRONTERA PÚBLICO-PRIVADA EN LES AAPP LA FUGIDA DE LA BUROCRÀCIA: Agencialització ≠ Externalització - La tipologia més típica és l’EXTERNALITZACIÓ d’un servei públic.
Ex: la gestió dels parcs i jardins d’una ciutat.
Externalització → no és sinònim de privatització És una opció perillosa perquè els ciutadans no sempre tenen la certesa que l’Administració pugui controlar l’empresa i perquè tornar a internalitzar un servei és molt costós, de diners i de temps.
L’Administració pública ha de redactar molt específicament què i com vol externalitzar el servei, i penjar-ho en el diari oficial.
A partir d’aquí, les diferents empreses intentaran proposar ofertes.
L’Administració publica es reuneix per valorar les ofertes i publica els resultats.
Si les altres empreses no estan d’acord, es pot recórrer. Si hi estan d’acord, es contracta.
El risc de vulnerar la seguretat de la ciutadania augmenta si externalitzes el servei ja que no hi ha control jurídic per part de l’Administració.
● Gestió directa: amb incentius públics. Es pot fer a través de: - Administració territorial Júlia Mumany Pesarrodona 2 - Administració institucional: crees una agències ● Externalització: l’administració pública és responsable de dissenyar el servei, però no de produir-lo, que ho fa l’empresa privada. L’Administració pública perd el control del dia a dia de la producció, però segueix tenint el control final.
Es pot externalitzar cap al sector mercantil o lucratiu [empresa] o cap al tercer sector [ONG, fundació, etc.].
- A vegades el 3r sector no és tan eficient perquè és més car.
- Així doncs, l’administració haurà de triar entre major eficiència o major seguretat, depenent del tema.
Objectius: - Reduir els costos de producció dels serveis públics - Flexibilitzar el procediment - Flexibilitzar la política de personal - Flexibilitzar la gestió econòmica - Especialització Perills: - Identificar externalització amb reducció del sector públic - Pèrdua de control, de la qualitat, dels principis públics - Difusió d’informació confidencial - Nous monopolis de fet ● Privatització: liberalitzes un mercat, el sector públic se’n desenten i tots els altres mercats poden entrar a competir. Però, l’Administració pública pot fixar algunes lleis mínimes, i intenta controlar que no es formin monopolis, oligopolis o lobbies.
Ex: sector de les telecomunicacions → és un sector privatitzar a Espanya però l’Estat fixa els preus màxims que poden tenir les tarifes de cost/minut.
Júlia Mumany Pesarrodona 3 3. Regulació i Administració - les agències reguladores independents La seva creació està relacionada amb els fenòmens de liberalització de mercats i de privatització dels serveis públics.
“Governança a través de la regulació” → són agències que regulen temes que requereix un alt nivell d’especialització i coneixement i que no es posen donar als Parlaments tradicionals perquè no hi ha experts.
“Autoritats reguladores independents” → com que són independents, la decisió política es queda al marge i no pot influir. Legislen i no apliquen polítiques públiques.
Es fa una selecció de personal especialitzat i neutral.
● Principals funcions: ○ Fixar tarifes de les activitats regulades i preus màxims d'activitats desregulades.
○ Desenvolupar normes generals dictades pel govern ○ Resolució de disputes entre operadors ○ Atorgament de llicències ○ Vetllar per la competència en el sector corresponent ...